Založ si blog

Tridsať podpisov poslancov sa musí najsť!

 

Ultimatívne požiadavky mladých učiteľov na zvýšenie miezd učiteľom o 140 €/mes. iste nájde podporu u 30 poslancov NR, aby p Pellegríni, predseda, bol povinný zvolať mimoriadnu schôdzu NR do 7 dní od odovzdania hárkov s podpismi poslancov do Kancelárie NR.
Už to, že k tomu môže dôjsť na základe podpisu 20 % poslancov je dôsledkom platnej Ústavy SR, kde sa tak uvádza v čl.83,hlave V,odst.2. ale aj 5% počtu hlasov v parlamentných voľbách postačujúcich na stoličku v NR a spolu s 15 tis .€ poplatkom za účasť na voľbách ,za zaregistrovanie politického zoskupenia nie je moc rozumné Aj preto vo voľbách sa bude uchádzať o hlasy voličov 23 strán, či iných zoskupení.
Vráťme sa však k podnetu na zvolanie mimoriadnej schôdze NR k prejednávaniu ultimatívnej požiadavky skupiny mladých učiteľov, ktorí našli oporu medzi poslancami. Bolo by preto zaujímavé a poučné, aby sme sa dozvedeli, ktorí poslanci sa podpísali na žiadosť o jej konanie. Veď ide aj o naše peniaze, ktorý argument používajú veľmi často pri iných príležitostiach práve tí, ochotní takto konať.
Schôdza NR bude, bude sa rečniť možno poslanec Matovič prekryje rečníka dlhým transparentom a budú i výkriky. Kto ale prednesie dôvodovú správu konania schôdze nevieme. Pre rýchlosť nebude čas ani na to, aby dôvodový správa bola prerokovaná v parlamentných výboroch. Pretože štátny rozpočet na tento rok bol už schválený, zvýšenie miezd a platov učiteľom môže byť len na vrub pôžičky a prehĺbenia deficitu v ňom. A proti tomu sa musí postaviť minister financií na SMER-SD. To bude okamih, kedy zlostní politici z opozície označia vládu R.Fica za škodlivú pre tento štát, aby ju zbavili hlasov mladých učiteľov v marcových voľbách. A o to pôjde v prvom rade. Bolo by naivné myslieť, že tento postup nebol už prekonzultovaný v kanceláriách strán a malých zoskupení, ktoré sa oprávnene obávajú, že prah 5% je pre ne nedostupný.

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.