Založ si blog

Je šťastím mať takého prezidenta

 

Nemám nič proti výsadám, ktoré boli udelené p. A. Kiskovi, prezidentovi, ako filantropovi ale ma zaujíma recept, ako sa k pozícii filantropa prepracoval. Iste tvrdou prácou, disciplínou a odhodlaním pomáhať chudobe.

Klub zaslúžilých filantropov Londýna, ktorý združuje tých najzaslúžilejších okrem iného aj sira W. Churchilla, prijal s istými obradmi aj nášho p. Kisku, prezidenta s právom nosiť meč(!) na verejnosti, v uliciach Londýna, alebo hnať stádo oviec cez Tower Bridge na trh, aby takýto filantrop predbehol iných predavačov skrátenou trasou, aby mohol predať viac a skôr, ako druhí.

Už predtým v RTVS bol podobne premietnutý okamih, kedy v rovnaký deň bol p. Kiska, prezident prijatý do klubu zaslúžilých producentov zbraní a so všetkými poctami, pod halapartňami i starými prápormi toho klubu. Že by sa bol v minulosti angažoval aj v tejto oblasti ľudskej činnosti?

Takže na základe týchto informácií divák TV sa pýta, či predmetom jeho návštevy Londýna bolo oficiálne stretnutie s princom Charlesom, alebo sa tak rozhodol na základe oznamu príslušných klubom, že tak bolo rozhodnuté na základe jeho bohumilej činnosti a že bude srdečne uvítaný medzi členmi oboch týchto, iste významných spoločenstiev. Neodmietol a s príslušnými poctami i s prečítaním sľubu bol prijatý a tým sa odlíšil od svojich predchodcov vo funkcii našich prezidentov. Ako dobrý otec iste navštívil i svoju dcéru, ktorá ho na jeho pracovnej ceste a povinnostiach s ňou spojených sprevádzala, ako first lady., pretože žije v Londýne a mesto už pozná. Takže jeho filantropia je známa aj vo svete, už i v starom a dobrom Anglicku.

Podľa výsledkov prieskumu popularity predstaviteľov štátu, ktorý sa uskutočnil iba niekoľko dní pred jeho pamätnou cestou, výsledok prieskumu bol vysoko priaznivý, získal najviac hlasov spomedzi opytovaných, keď získal 33% hlasov. V tomto prieskume iste primárne miesto zohráva jeho vytrvalé odvádzanie svojho platu prezidenta na charitatívne organizácie, ktoré mesačne z neho obdarúvajú 10 osôb, alebo rodín v hmotnej núdzi, čo sa iste občanom páči. Ak by sme išli na túto jeho záľubu obdarúvať ľudí v núdzi počtami, potom za 5 rokov, podľa zákona o platených náležitostiach ústavných činiteľov a priemernej mzde v národnom hospodárstve 839,- €/mes. jeho trojnásobku platov poslancov a štvornásobku platu poslancov a 1.327,- €/mes. dôjdeme k sume 683.700,- €. Takú sumu mieni p. Kiska, prezident rozdať potrebným občanom podľa svojho slobodného uváženia. A čo z toho pre prax plynie? Nič viac, ako to, že jeho bočný podnikateľský príjem z podnikateľských činností v oblasti pôžičiek musí presiahnuť ročne viac, ako 136 tis €, čo je popri funkcii prezidenta tvrdou rehoľou a smelým predsavzatím pomáhať druhým veď má ešte manželku a drobné dietky. Nech to skúsia tí, čo o tom pochybujú, možno aj oni by sa do niektorého z londýnskych klubov pre filantropov dostali i s oným právom nosiť meč, alebo hnať baranov cez Tower Bridge.

 

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.