Založ si blog

Za nim stojí tvrdá práca a čistá minulosť

 

            Voliči pána Kisku, prvého slovenského filantropa v prvom kole prezidentských volieb si iste stotožnili funkciu prezidenta s jeho úspešným pôsobením ako prezidenta charitatívnej nadácie Dobrý anjel, menej ako obchodníka s peniazmi a zásielkovým obchodovaním V tom pozitívnom vnímaní, ako starostlivého opatrovníka chudobných a nevládnych občanov, ktorým bude svojim proklamovaným citom pre ľudí pomáhať z kapitálu, ktorý tvrdou prácou v predchádzajúcom živote podnikateľa v pôžičkárňach a zásielkových obchodoch, nadobudol a neskôr úspešne predal banke VÚB za 50 mil. € so ziskom 10 mil. €. A to sa nestáva tak často, keď ide o čistý obchod.

            Zdôrazňovanie nezávislosti a nestraníckosti mu tiež pridávalo na popularite u ľudí, ktorým sa taká dobrá vlastnosť človeka vstupujúceho do zápasu o post najvyšší zapáčila. pretože sa už nevyskytuje. Už jeho prvé kroky po spočítaní výsledkov prvého kola, keď podal trestné oznámenie na R. Fica za urážku svojej cti však začali zostra. Veď v minulosti, keď obchodoval s peniazmi svojich klientov a ktorí platili dokázateľne za pôžičky až 30 % naviac, bola podľa starej terminológie úžera a to mu nik z jeho mena, že bol úžerník, nezmaže. To sa nedá. Úžera a úžerník sú predsa spoločnej podstaty. Ak by to bolo možné oddeliť, potom aj ten človek, ktorý bol odsúdený a svoju vinu si odsedel vo väzení by bol tiež bez viny a s čistým registrom trestov. A čo je minulé je už zabudnuté, bodujú sa sľuby.

            Po vyhlásení výsledkov volieb sa už predstavitelia Ľudovej platformy (Frešo, Fígeľ a Bugár) boli urýchlene vyjadrili že p. Kisku budú podporovať v druhom kole volieb z princípu ich zásad – všetci proti Ficovi. Z toho plynie, že ak túto ponuku známych politikov prijme, určite budú všetci za podporu niečo požadovať a tak jeho proklamované slová o nezávislosti budú znieť falošne. Majú to premyslené a on s tým určite počítal, aj keď hovorí o čomsi inom.

             Jeho slová v terajšej kampani pri vystúpeniach pred novinármi i v besedách svedčia o tom, že ešte nevie, čo znamená post prezidenta pretože sa opakuje, ako bude dbať o ľudí, teda občanov, čo terajší predstavitelia moci nerobili. I to sa dobre opakovane počúvalo tým, čo ho volili, ale ktorí si nestihli prečítať ústavné práva a povinnosti prezidenta republiky, články 101 a 102 Ústavy SR, kde sú jeho ústavné povinnosti a práva uvedené Je ich veľa, no aby prezident vykonával to, čo sľubuje p. Kiska teda činnosti podobného dobročinného charakteru sa tam nenachádzajú.

            Opakovane vytýka R. Ficovi je nevykonal nič z programovného vyhlásenia vlády, ktorú riadi, najmä že neznížil nezamestnanosť a biedu slovenského vidieka. I to dokladá jeho tendenčné myslenie, pretože v princípe nerešpektuje realitu a možnosti Slovenska v Európe a v EÚ , ako by základné problémy nášho života boli riešiteľné izolovane, na úrovni krajov. V tom sa zhoduje s M. Kotlebom, ktorý tiež, ako radikál, stal sa z vôle voličov županom sľubovaním toho, čo teraz nechce, nevie. a nemôže. R. Fico sa oprel aj do jeho tvrdohlavého postoja, no on tvrdí, že so scientológmi nemá nič spoločné a bodka, aj keď objektívne informácie o tejto sekte sú známe pre vzdelaného človeka z médií i literatúry. Alebo že by za všetkými úspechmi aj našich podnikateľov nestáli tréningy, ako odstrániť zábrany pre rozvoj skrytých možností človeka? A to znie veľmi aktuálne. aj s presilou mnohých kurzov, literatúry i tréningov a práve tým sa zapodieva scientológia, čo iste s ohľadom na záujmy voličov, ktorí potrebujú jednoduché recepty na pokoj, nie je najšťastnejšia téma. Ak je to ale z USA, potom je to predsa v poriadku! Ako všetko, aj s Ku Klux Klanom, Mormonmi a slobodomurármi.

             Predstavitelia Ľudovej platformy, aj keď nikdy nebola ľudová, ale len protificovská všetkých včítane M. Kňažka držia sa tvrdenia, že tri vrchové funkcie v štáte nemôže ovládať jedna politická garnitúra a čo už prevzal aj A. Kiska do svojho slovníka a zdá sa, že sa mu to zapáčilo a rýchle sa tým vpasuje do pozície budúceho leadra pravice. Tak aktuálne, prirodzene, no za cenu budúcich vnútrostraníckych kotrmelcov, alebo hanby ktorejkoľvek z nich.

            Ak by druhé kolo vyhral, budeme mať prezidenta bez politických skúseností, bez istých a potrebných osobných väzieb na pánov v rovnakých funkciách. v zahraničí To bude naviac aj jeho najväčší zahranično-politický nedostatok aj v protokolárnej rovine To na domácej scéne budú jeho sympatizanti znášať ľahko, veď nad nimi, roztiahne svoju sieť spletenú z miliónov € a málo kvalifikovaných sľubov, ktoré smelo rozdáva a bude nám konečne dobre.

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.