Založ si blog

ÚPN má dôvod existovať naďalej aj bez boľševikov.

Keby žil Janko Langoš ,známy ako antiboľševik s ulepenými a neumývanými vlasmi, mal by po bádaní o zločinoch komunizmu problémy,  ako udržať v životaschopnom stave existenciu ÚPN v zapožičaných priestoroch. Ten by im ukázal! Iste  v prvom rade ÚPN by už dávno mal vlastnú budovu s primeranými a klimatizovanými priestormi pre bádanie a zhromažďovanie dokumentov o zločinoch komunizmu. Ale to by bola len materiálna stránka existencie Ústavu. V dnešnej dobe, keď sa už začínajú prejavovať dôsledky zlých poprevratových rozhodnutí a ich tvorcovia myšlienok, či autori žijú, dokonca sú politicky aktívni, bolo by vhodné pre pamäť národa ich mená obnažovať, veď ide o pamäť národa!

Teraz pred začiatkom nového roka sa hovorí i píše o raste nezamestnanosti nad 14 % aktívneho a práce schopného občianstva. Z nich značnú časť tvoria mladí ľudia, absolventi VŠ v profesiách, ktoré si sami zvolili a zatiaľ bezplatne, ako prosperitné a nie veľmi náročné na hnedú kôru mozgovú, pretože bývalý štátny dirigizmus s limitami pre prijímanie na školy zanikol, ako nedemokratický.

Máme veľa absolventov sociálnych smerov s novými názvami a vysokými školami a fakultami, veľa právnikov, ale chýbajú technici, konštruktéri a novátori.

Ten stav, ktorý negoval všetko, čo bolo dobré a spoločensky užitočné, niekto predsa spôsobil a tých by mohol ÚPN vysledovať z protokolov z rozpravy v NR SR, kto to bol a menovite, aby si ľudia, aj tí dotknutí ,na ich mená spomenuli a hlavne, aby sa dostali aj do učebníc, keď teraz pravdivý obraz o našej nedávnej  minulosti je ťažko stvoriť, keď bez nových klamstiev sa to ešte nedá.

 

W  O  W

 

 

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.