Založ si blog

Keby sa chcelo, aj by sa dalo. .. .

Vzápätí, po ohlásení návrhu, aby dni štátnych a cirkevných sviatkov boli zachované, ale posunuté na voľný deň (piatok) nasledujúci po dátume, ktorý z istých, všeobecne rešpektovaných dôvodov pripadne na stred týždňa ,ozvali sa predstavitelia KDH, že z dôvodov ideologických s tým súhlasiť nebudú a nebudú. Aby sa cirkevné sviatky, ktoré vyhlasovali jedni pápeži a iní pápeži ich menili, sa takto mohli posúvať a presúvať.

To, že sa ozvala v predstihu KDH, ako politický predvoj KBS nemá ešte  koniec. Až sa ozve KBS, to bude kuca -puca riadená z kancľov aj tých najmenších farností. A teraz to bude veľmi dôležité, pretože pôjde aj o zaretušovanie súčasných cirkevných problémov a v čase, keď sa očakáva vyhlásenie S.Zvolenského za kardinála. Keď časť veriacich by predsa chcela vedieť o vine a pokleskoch R.Bezáka vo funkcii arcibiskupa viac  a vraj sa to nesmie .Len F.Mikloško chce čakať na jeho  rehabilitáciu, ako Česi na rehabilitáciu Majstra Jana Husa .Kto si spomenie s akou okázalosťou  bol R.Bezák dlho ležiaci na tepichu  pred nohami celebranta menovaný do funkcie arcibiskupa  a spôsobe  jeho odvolania, ktorého sa zúčastnil len jeho iste priateľ hovorca KBS J.Kováčik. Iní sa báli, či to mali zakázané?

Fyzické zníženie počtu sviatkov, ktoré je u nás najvyššie v Európe(17) by sa malo dotknúť podľa vyjadrenia R.Fica Dňa Ústavy(1.sept.) a sviatku preblahoslavenej Panny Márie(15.sept.) a k protestu už začali zbierať v KDH podpisy .takže už majú  novú agendu, keď tá o bielom Slovensku nejako zvlášť národ neoslovila Vtedy pred voľbami sa opreli do“ červeného“  Slovenska ,aj keď sám pán Fígel pochádza z dediny, kde ešte dlho  aj po vojne boli domy prikryté  slamou a tak ľahko zabudol na   biedu východu. Takže niečo by si ešte predsa  mal pamätať.

Ale čo tak v úsilí prehlbovania demokracie a účasti občanov na riadení štátu, prijať k prerokovaniu v štátnych orgánoch len také petície, či podnety, ktorých súčasťou by bol aj kvalifikovaný a vyargumentovaný protinávrh. Napr. teraz o redukcii jedného štátneho a jedného cirkevného sviatku Teda niečo také, že my (dolu podpísaní) sme proti návrhu, ale máme niečo lepšie, nielen také povrchné ,že nám sa to nepáči a tak píšeme, zamestnávame úrady. Takých protestov bolo by menej .Stav by sa vrátil k pôvodnej podobe demokracie, kým táto dnešná zvaná „zastupiteľská“ má viac chýb a nedostatkov, čo sa formálne pokladá za priaznivý jej charakter, že všetko vyriešime vo voľbách .Len kde vziať tých čestných, statočných a neskorumpovateľných  zástupcov ľudu pospolitého ?

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.