Založ si blog

Smiech cez slzy

Až rapídny pokles volebných preferencií(12,14%) strany S&S(Sulík a Spoločníci) na nedávnych 5,2% obľúbenosti priviedlo ich činiteľov k premýšľaniu,čím to je.Činitelia,podľa toho ako sa začali spravovať ,došli iste k názoru,že je spôsobené útlmom,či zanedbaním predvolebných hesiel a možno svojho (politického?)programu.Hlavne až teraz začnú s presadzovaním legalizácie marihuany a postojom k minoritinej skupine ináč sexuálne orientovanej skupiny občanov aby  sa vrátili k pôvodnej orientácii a potrebám svojich voličov.

            Dôsledky veľkej hospodárskjej krízy s rôznymi úpravami vzťahu k utláčaným  a nezamestanným ich zaujímajú menej,ako marihuana a len  do takej miery,ako donútiť dlhodobo nezamestnaných pracovať.

            Predsa výšplech št.tajomnnice u p.Mihála menom Nicholsonová,že príspevok ľuďom nezametnaným treba rozdeliť s tým,že  nárok budú mať len do výšky na jedno teplé jedlo denne a zvyšok až keď budú pracovať.Zatiaľ aj väzni majú nárok aj keď sa im nechce pracovať na tri jedlá denne.Čím si ľudia bez práce a nielen tí,čo sa práce štítia,zaslúžili aby v situácii,ktorú nezavinili doplácali na systém,ktorý opakovane plodí krízy ,koncentruje majetok a kapitál a má znaky neomedzenej slobody a obohacovania.?

            Vnášanie nových tém do agendy vládnucej koalície,ktoré boli možno na začiatku,keď sa koncipovalo programové vyhlásenie,ale do konečného znenia sa nedostali možno sú zakodované vo všeobecných znakoch,ktoré si vedia prečítať len autori,ako to mysleli,keď mysleli.Nové témy sú cestou do záhuby koalície k predčasným voľbám..Predsa témy,ktoré navrhuje na rokovanie parlamentu p.Sulík sú pre kresťanov z KDH i SDKÚ-DS neprijateľné.Videnie vzťahu k partnerom naznačil už.p.Galko v relácii STV,keď povedal,že KDH im odmieta prijať vopred dohodnuté veci.Mohol,keď už bol tak rozpálený spomenúť,ako dopadla previerka jeho vedomostí z angličtiny,ktorú vyslovila p.Radičová na začiaku jeho pôsobenia vo funkcii ministra,pretože tera bude mať veľa príležitosti komunikovať s kolegami z NATO ako bude riešiť „bojovú silu“ASR.

            Zmena postoja p.Sulíka k zdravotným sestrám sa prejavila aj v tom,že si vyšiel medzi ne a prezval podpisové hárky s ich požiadavkami,no ako správny hospodár nezabudol ich aj pokarhať,že majú zle zaparkovaný autobus.Je ťažko vysloviť názor,že práve on je politik najvhodnejší na funkciu predsedu NR SR.Veď ako druhý občan Slovenska prišiel sa pokloniť pamiatke gen.M.R.Štefánika v rífliach,ako keby bol na výlete.Podobne sa zachoval aj v čase obeda,keď si pozval nemecky hovoriacich amabasádorov  a pritom si telefonoval a hral sa s príbormi.Je rovnako ťažké v dnešnej množine politikov hľadať osobnosť,ktorá by spĺňala nároky dôstojnej a kvalifikovanej spôsobilosti reprezentovať štát vo vcholových funkciách a to už od doby robotníckych riaditeľov uplynulo cca 40 rokov

            Od politických zmien v rokou 1989 uplynuli tiež veľa vzrušujúcich a pekných  rokov,no pri výbere na ktorúkoľvek funkciu štátneho významu sú kandidáti ktorejkoľvek strany neprijateľní pre iných z rovnakej koalície,pretože sa vzájomne podozrievajú a kontrolujú.Hľadajú sa aj potenciáne možnosti zlyhania.Ale takto sa ďaleko ,alebo ďalej nikdy nedostaneme,budeme lan čakateľmi,braní ako apendix,bez potreby.

            Ak táto koalícia chce existovať,bude existovať za cenu vzájomných ústupkov medzi sebou,čo znamená,že ich politické programy budú stále podliehať zmenám,čo budú skrývať rôznymi nálepkami a názvami.A to od volieb neprešiel ani rok!

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.