Založ si blog

Záujemcovia o prácu hláste sa,je vás stále málo

Udivuje,koľko nádherných ľudí sa uchádza o kreslá primátorov i zastupiteľské stoličky,čo všetko chudobným(tých nás je najviac) posľubujú,aby v zápätí zabudli,čo posľubovali.Ako vyhlasujú,že posadením sa do kresla zabudnú na stranícke mandáty a budú len a len zápasiť o zlepšenie života v meste,kde kandidujú.Ich volebné programy sú identické,rozdiel je len radení priorít,vo farbe kartových kalendárov,alebo pozornosti,ktorou nás získavajú.Aby to malo „šmrnc“nezhodujú sa na termínoch deratizácie pivničných priestorov,ktoré doteraz nebrali na vedomie a budú sa sporiť len o tom ,kedy a či budú peniaze.

            Keď to predvolebné šemotenie kandidátov zhrnieme zistíme,že sú rovnaké.Do kampane venovali svoje(alebo alebo stranícke )peniaze na výrobu retušovaných fotografií so štátnicky ustarosteným pohľadom do skvelej budúcnosti,ktorá je pred nimi a určite nie sú natoľko naivní,aby to,čo do kampane vložili nechceli počas volebného obdobia využiť a násobne.

            Najhoršie na tom sú chudobné dediny,ktoré žili i budú žiť z podielových daní a pomoci štátu.Kde starosta úraduje celý deň na ulici,alebo v krčme a rieši tie najzložitejšie príbehy svojich občanov,ktorí mu ešte veria.kde niet peňazí na osvetlenie,na kanalizáciu,na cesty,na chodníky a kde obchodník hrozí zatvorením svojho obchodu pretože nevynáša a on nie je charita,ale podnikateľ.

            Jedinečné by bolo,keby všetci uchádzači o posty v miestnej samospráve boli pojatí do zastupiteľstva,odhodili svoje stranícke košele,či blúzky,no s rizikom,že bude potrebné vybudovať nový palác pre ich počínanie,keď doterajší by bol malý.Chce to len zmeniť zákon o voľbách do miestných orgánov samospráv.

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.