Založ si blog

Našim bohatstvom sú skutočne ľudia.

Tam, kde nie sú v obecnej pokladni a v príjmoch peniaze ani na zaplatenie verejného osvetlenia, alebo iných obecných výloh pri malom počte obyvateľov a naviac s ich prestárlym podielom, ťažko hľadať nového starostu, alebo poslancov miestneho zastupiteľstva, aj bez volebného aktu.

No tam, ako ukazujú prvé správy, kde rozpočty miest sú v miliónových sumách a príjmy zaručené, záujem o funkciu starostu, či primátora, alebo poslancov je potešujúco povzbudivý a početný. násobne. Nikto z nich budúcu funkciu nechce vykonávať zištne, mysliac na seba a svojich blízkych, alebo sponzora svojej kampane, ale a hlavne pre spoluobčanov, ich dobro a dbať o prospech svojho mesta, ako zvyknú priznávať. Toto odhaľovanie ich záujmu o veci verejné sprevádza potrebná a aktuálna kritika práce doterajšieho zastupiteľstva a predovšetkým práce doterajšieho predstaviteľa. Vždy sa niečo nájde, čo mohlo a nebolo splnené z minulých predvolebných sľubov, alebo sa to zveličí, aby vôbec niečo bolo.

Bolo by iste prínosom pre život občanov na komunálnej úrovni, keby tak, ako sa na nás usmievajú kandidáti z predvolebných plagátov a sľubujú, čo všetko sú pripravení v náš prospech konať, mali by mať možnosť sa do funkcií aj dostať. Veď by to bola sila ich intelektu, to sú predsa tí najlepší, ktorých máme a ktorých vždy budeme potrebovať, ich hlavy otvorené, pevný charakter, nebojácnosť s plánmi pre rozvoj miest a obcí, pre získavanie investorov a nových pracovných príležitostí, aby nedochádzalo k poklesu počtu obyvateľov z dôvodov emigrácie za lepším. Aby bolo postarané o mladých i starých a fungovala miestna doprava, zber smetí, bolo dosť miest v jasličkách i v škôlkach i školách po sídliskách a parkovacích miest pre autá atď. atď.

Čo im bráni, aby sa stali takto a ľahko poslancami? Len tie už prekonané dobou volebné pravidlá a počty poslancov a celý demokratický volebný systém keby nebol a ktorý nedovoľuje, aby sa stali poslancami všetci, čo sa tak hlásia do práce v prospech svojej obce, či mesta. A stačila by len prihláška a sľub, že čo sľubujú, aj splnia. Veď rukávy už majú vykasané a o ich chuti do práce nik si nedovolí pochybovať. Sú to naši bohatieri, naše bohatstvo národa. Všetci, čo chcú, ale zatiaľ len podľa slov.

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.