Založ si blog

Júlia si Slnko v sieti

Až teraz, keď ide o zdravie väznenej J.Timošenko, bývalej predsedkyne vlády Ukrajiny po víťazstve ružovej revolúcii na námestiach Kyjeva ukazuje sa, koľko gentlemanov má Európa v čele svojich vlád. ktorí odmietli cestovať na Jaltu. Že bola odsúdená na 7 rokov straty slobody za zneužitie postavenia verejného činiteľa riadne, na základe preukazateľných dôkazov riadne a súlade s trestným poriadkom krajiny sa nespomína vôbec, alebo len občas. Akcent sa kladie na politické dôvody.

O tom, či vo väzniciach platia rôzne kategórie ubytovania i povinností vieme, no aby platili výnimky pri výkone trestu už menej. Aj teraz po opakovaných sťažnostiach väzenkyne  na bolesti v krajine chrbta bol porušený zákon(!) a bola prevezená do civilnej nemocnice v meste Charkiv. Aby ju liečili a zdravotne naprávali miestni špecialisti pod dohľadom nemeckého profesora a po jeho kontrole, či v nemocnici je možnosť vykonávať náročné zákroky pri vyskočení platničky

Júlia T je ale istou garanciou potrebných spoločenských zmien, ktoré v súboji s terajším prezidentom Janukovyčom vo voľbách prehrala, no stále je pre EÚ i USA zaujímavá tým, že obracia viac pohľad smerom západným, ako východným a je proti väčšej spolupráci s RF.

Postupy záujmových skupín v realizácii tohto scenára sú odlišné od scenára voči režimu A.Lukašenka, kde sa už skúšajú rôzne druhy blokád, sankcií i zákazov, no cieľ je stále rovnaký, izolovať mocensky RF od vplyvu na európsku politiku a mať možnosť priblížiť sa atómovým štítom bližšie k centrám obranného potenciálu RF i tým, že v susedstve RF budú jej málo naklonené režimy.

Žiadny americký politik, pokiaľ je Američan sa netajil slovami, že RF je i zostane politickým nepriateľom záujmov USA vo svete. A názory Zb. Brzeziňskiego i M. Albrightovej, že je v záujme ich krajiny, aby územie RF bolo demokraticky rozparcelované na tri samostatné a málo sebestačné územné celky ostávajú trvalým záujmom americkej zahraničnej politiky. To ostatné ,sú len sprievodné hrátky, ktorých cieľom je vytvárať všeobecný  názor, že RF je nespoľahlivý člen rodiny europských  národov. Služby v tomto smere úspešne vykonávajú aj naše masovokomunikačné prostriedky. Zatiaľ, čo oslavám 67 výročia víťazstva nad fašizmom bola v TV informácia v trvaní cca 3 sekundy ,o protestoch nespokojných občanov Moskvy v počte cca 12000 osôb na čele s bývalými podpredsedami vlády Jelcina v 8 miliónovej Moskve boli obrázky v trvaní min.3 min. ako z nich v počte 100 berú   príslušníci OMON do autobusu, aby ich vyšetrili a prepustili. Tak to má byť!

Nie je to prekvapivé, keď budeme mať na pamäti hlavné ciele politiky namierenej proti RF a práve teraz, keď do čela štátu bol zvolený a  inaugurovaný Vl. Putin, ktorý vie o čo ide a o čo v najbližších rokoch pôjde .V čase, keď ekonomická, finančná i dlhová kríza spoločenstva EÚ nemá koniec .Je tvrdší politik, ako bol D. Medvedev a tak už od prvopočiatku bude menej prijateľný

No či sa fóbiou zahltení politici nevedia zmieriť s tým, že ekonomický potenciál a rast životnej úrovne ľudí v RF rastie a ruský plyn i ropa ostávajú životodárnou energiou všetkých štátov Európy,  budú musieť RF rešpektovať i v nasledujúcich rokoch vlády Vl.Putina, ktorý v slávnostnom sľube dal dôraz aj na bezpečnosť krajiny .Európska politika bez RF už od dôb  cárskeho Ruska od dôb Petra Veľkého sa robiť nedá. Ani za pomoci Julky  z ukrajinského väzenia a s bolesťami chrbta i hladovky. Júlia si čarovná.,ako si nôtil v TV  Repete známy hoteliér  a politik.

 

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

charkov, veža, televízna

List z Charkova: Úder na televíznu veže bolí. Ale nezlomí

23.04.2024 10:00

Vidieť ste ju mohli takmer odkiaľkoľvek v meste, bola najvyššou stavbou Charkova. Pripomínala raketu, ktorá každú chvíľu vzlietne do vesmíru.

povina, krízový štáb

V okrese Kysucké N. Mesto vyhlásili mimoriadnu situáciu pre medvede

23.04.2024 09:56

Rozhodol o tom krízový štáb, ktorý zvolali pre nedeľňajší útok medvedice na 34-ročného muža v Chránenej krajinnej oblasti Kysuce.

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.