Založ si blog

Ešte ho nepochovali . . .

Ešte ho nepochovali a už sa ľudia osmeľujú niečo povedať.

Je prekvapivé, že k náhlemu úmrtiu exprezidenta ČSFR i ČR, ale slabého dramatika sa zatiaľ nevyjadril jeho osobný priateľ Karl von Schwarzenberg predseda istej politickej strany a kandidát na funkciu prezidenta ČR. ktorý bol za jeho pôsobenia vo funkcii jeho kancléřom a učil sa češtinu, ktorú dodnes ovláda slabo aj keď Česi sú na slabú znalosť svojho jazyka a v takých funkciách veľmi citliví.

Mohol by totiž kvalifikovane a na základe osobných záznamov uviesť koľko venoval V.Havlovi na prekonanie nedostatku peňazí v dobe, keď nebol zamestnaný v niektorom z pražských divadiel a sedel vo vyšetrovacej väzbe., pretože sa sám o to usiloval.

Mohol by spomenúť, či navrátenie rodinného majetku zámku Orlík bolo ekvivalentné za minulé roky podpory a či sa to vyplatilo.

 


Aj my sme mali vzdelaného a rozumného prezidenta

Keď slovenský exprezident Ing. Rudolf Schuster CSc pozýval svojich zahraničných hostí na hámor do Medzeva aby si vykovali niečo na pamiatku a požiadal ich tiež o to, aby zasadili do parku Grassalkovičovho paláca stromček, pokladali to naši začínajúci odborníci na protokol, že je to proti zvyklostiam hláv štátu. Ako s príkladom sa trápili pri návšteve švédskeho krála aj keď jemu sa to páčilo. Bolo to, čo dovtedy neskúsil.

Teraz, keď na všetkých TV staniciach sa striedajú obrázky zo života nebohého V. Havla a medzi nimi nechýba ani posedenie v „hospode“ pri večeri s  pivom a odovzdanie saxofónu prezidentovi USA B. Clintonovi je to v poriadku. Bolo by lepšie, keby aj naši protokolárni experti pozerali na našich prezidentov ako na ľudí s ich predstavami o svete a práve R.Schustrovi vytýkali jeho prvú reakciu na otázku novinára s bývaním(!) a keď povedal, že si vystačí s dvojplatničkou. Koľko hanby za to zlízal a potom, keď ako robotník sa vracal do Košíc každú sobotu a raz dokonca vlakom ešte viac. To, že pri svojich zahraničných cestách vybavil aj nejaké vyradené a historicky cenné lietadlo a vlastne založil v Košiciach letecké múzeum sa nehovorí. Podľa mňa bol práve on bol z  našej trojice najlepší..

 

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.