Založ si blog

Neuveriteľný príbeh so šťastným koncom?

 

            Niet sa čomu diviť,že generálny riaditeľ najsledovanejšej TV stanice opúšťa post najvyšší,keď dovolil,aby jeho redaktor,zvukár a kameraman z helikoptéry(!) nasnímali rozsiahly areál úspešného podnikateľa so zámočkom i vodnými plochami ohradený vysokým kamenným múrom.Keď manželka majiteľa na žiadosť o rozhovor správne(!)sa  bráni a dotyčnému redaktorovi povie:“Zmiznite,lebo vám rozbijem kameru!“.Je to primerané jej postaveniu a právne čisté,čo sa má vypytovať,však?

            O rozsiahlej stavbe vodného areálu nevedia ani starostka obce,ani občania,ani železničiari  a keď hovorca krajského súdu povie,že skutočnosť o zámočku v strede vodnej plochy nemá charakter trestno-právny,ale len občiansko-právny,ktorý si napred majú vysvetliť a vysporiadať aktéri a dohodnúť riešenie príbehu.

            Podľa slov redaktora došlo k tomu,že majiteľ zámočku ohradenom vodnou plochou a vysokým kamenným múrom získal prostriedky na tento skutočne veľkolepý projekt podnikateľskými aktivitami.Predával pôdu na výstavbu rodinných sídiel majetným Bratislavčanom,no získané prostriedky nevyplácal pôvodným majiteľom pôdy.Povedalo by sa,že ide o bežný obchodný a podnikateľský vzťah a zatiaľ a počas výstavby sídla pána H si možné porušenie zmluvných vzťahov s dotknutými osobami nik nepovšimnul.Veď len presun toľkého množstva kameňa z území vzdialenom od roviny pri Senci  na plot vysoký cca 2,5 m a v dĺžke ťažko odhadnuteľnej počas niekoľkých mesiacov,musel vzbudiť otázky,či je to v poriadku,rovnako ako zaplavenie jazier vodou.Odkiaľ,z akých zdrojov,od ktorej vodárenskej spoločnosti čerpali vodu tí,čo stáli pri zrode takej krásy? Možno majú vlastnú studňu.

            Publikovať,alebo priniesť na obrazovku podobné správy je vždy nebezpečné,z jedného,alebo iných pohľadov.Vybrať si môže každý,podľa chuti.Jedni,oponujú,že ide o hrubé zasahovanie do podnikania,druhí,že tam sme to dopracovali,keď platí len zákon peňazí,ktoré sú už nadradené deklarovaným a prijatýn právnym normám a tretí,ktorých je najviac to berú ako príklad pre svoje podnikateľské aktivity.A najhoršie sú na tom našom dianí rádoví redaktori,ktorí musia denne prinášať svojim bossom bomba-správy,aby boli noviny a časopisy predávané a TV v záujme reklamy viac sledované,ale aby si nedovolili ísť do principu stavu,prečo sa udalosti môžu diať tak,ako sa dejú.

            Nakoniec len pár slov o tom,že súčasné časy nie sú až tak zlé,veď podľa slov prezidenta KOZ pribudlo len v poslednom roku,teda počas krízy 30 slovenských milionárov.Málo,či primerane?To nech posúdi každý sám,prečo práve on nie je tým ďalším,čo robí,alebo nerobí zle,že sa medzi nich ešte neprepracoval svojim úsilím.

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.