Jedna facka hore, dole

16. júla 2016, gilos, Nezaradené

 

Jednu, tú fyzickú uštedril poslanec P. Osuský (SaS) tiež protestujúcemu – meno Vasky. Za to, že ho označil za fašistu počas spoločnej demonštrácie opozičných síl pred palácom Bonaparte a čo je dôvodom k polemikám, či také právo má poslanec a bude zažalovaný. Mal sa ovládať, ale ruka mu vyšla k akcii skôr, ako si to stihol v hlave zrovnať.

Druhú facku, podľa článku redaktora Matišáka dostal Peking z Haagu a tiež za fyzické uplatnenie nároku na ostrovy v Juhočínskom mori, ale bez vymožiteľnosti práva. Viac sa môže človek dozvedieť z článku veľvyslanca ČĽR Lin Lin na Slovensku: Fakty a pravda o Juhočínskom mori. Nič viac a žiadna zmienka o nasadení sankcií voči Číne, ako by sa patrilo za iných okolností a po vzore EÚ voči Rusku za anexiu Krymu, ktorý tiež roky patril Rusku, pokiaľ ho N. S. Chručšov nezveril do opatery svojim rodákom z Ukrajiny. Ale predsa, ako vždy keď ide o demokraciu a právo reagujú na situáciu v Juhočínskom mori USA tým, že v oblasti hliadkuje americká lietadlová loď, aby dbala na poriadok v dopravných trasách medzi ostrovmi tohto mora.

Každý spôsob, na konci ktorého je zmena vlastníckych vzťahov k územiu, má vlastné riešenie. Do boja o Malvíny (Falklandy), na ktoré si robí nárok Argentína, vyslala vtedy Iron lady M. Thatcherová námornú eskadru, ktorá proti slabej Argentíne zjednala poriadok a ostrov patrí i naďalej pod britskú zvrchovanosť. Ináč to bolo i je s polostrovom Krym, na ktorom od nepamäti žijú Rusi a Tatári a kde ide tiež o nevratný dej. Preto, ale hlavne pre globálne záujmy, boli voči Rusku nasadené ekonomické sankcie bez konca a s dôsledkami pre ruskú, ale aj európsku ekonomiku.