Nestalo sa nič mimoriadné, ani prekvapivé

5. júna 2015, gilos, Nezaradené

 

Ťažko uveriť a ešte ťažšie presvedčiť ľudí o tom, že finančná aféra, ktorá sa prevalila vrchnými orgánmi FIFA je náhodná a že rovnako snaživo ju odhalili orgány FBI po dvoch rokoch pátrania vo Švajčiarsku. Už to, že FBI, federálny orgán vyšetrovania v USA sa pracovne prezentoval v neutrálnom Švajčiarsku dosvedčuje, ako práve im tak rozhodne záležalo na odhalení a zatknutí konkrétnych osôb zo špičky FIFA.V iných prípadoch to býva zvykom domácich orgánov a rovnako aj prokuratúry..

Táto aféra, ťažko ju nazvať ináč a jej podobné prípady korupcie vyplývajú zo spoločenského systému, ktorý potenciálne, svojou finančnou mocou riadi spoločenské pohyby a jednotlivé vlády nabáda, aby vytvárali k tomu primerané podmienky. V legislatívnej oblasti.

Oficiálne médiá uvádzajú mená 14 osôb z okolia prezidenta FIFA a dôvodne podozrivých z brania úplatkov spolu vo výške 150 mil. $ ako odmenu rozhodujúcich spoločností za požadované hlasovanie o prisúdení konania MS vo futbale Išlo o Juhoafrickú republiku a teraz o Rusko pre rok 2018 a Qatar pre rok 2022.Toľko verejne a iste aj účelovo pre „pobavenie publika“, no ktoré svetové a známe firmy a spoločnosti mali záujem takto ovplyvňovať rozhodovacie procesy FIFA nie je, ani nebude zverejnené s odôvodnením, že by to malo zlý vplyv na ich „dobrú povesť“. a pohrávať sa budú príslušne orientovaní vyšetrovatelia Až sa aféra došetrí, dotknuté osoby a osobnosti budú obžalované a procesy s nimi vedené pôjdu do stratena. Veď nič strašné sa nestalo a odhaľovanie bankových tajomstiev, ktoré sú spájané s celým spoločenským systémom, bude i naďalej nemožné. Predsa piliere systému sa nemôžu narúšať bez obáv, že sa ten zrúti. A požičané treba raz vrátiť aj s úrokmi.