Našim bohatstvom sú skutočne ľudia.

2. novembra 2014, gilos, Nezaradené

Tam, kde nie sú v obecnej pokladni a v príjmoch peniaze ani na zaplatenie verejného osvetlenia, alebo iných obecných výloh pri malom počte obyvateľov a naviac s ich prestárlym podielom, ťažko hľadať nového starostu, alebo poslancov miestneho zastupiteľstva, aj bez volebného aktu.

No tam, ako ukazujú prvé správy, kde rozpočty miest sú v miliónových sumách a príjmy zaručené, záujem o funkciu starostu, či primátora, alebo poslancov je potešujúco povzbudivý a početný. násobne. Nikto z nich budúcu funkciu nechce vykonávať zištne, mysliac na seba a svojich blízkych, alebo sponzora svojej kampane, ale a hlavne pre spoluobčanov, ich dobro a dbať o prospech svojho mesta, ako zvyknú priznávať. Toto odhaľovanie ich záujmu o veci verejné sprevádza potrebná a aktuálna kritika práce doterajšieho zastupiteľstva a predovšetkým práce doterajšieho predstaviteľa. Vždy sa niečo nájde, čo mohlo a nebolo splnené z minulých predvolebných sľubov, alebo sa to zveličí, aby vôbec niečo bolo.

Bolo by iste prínosom pre život občanov na komunálnej úrovni, keby tak, ako sa na nás usmievajú kandidáti z predvolebných plagátov a sľubujú, čo všetko sú pripravení v náš prospech konať, mali by mať možnosť sa do funkcií aj dostať. Veď by to bola sila ich intelektu, to sú predsa tí najlepší, ktorých máme a ktorých vždy budeme potrebovať, ich hlavy otvorené, pevný charakter, nebojácnosť s plánmi pre rozvoj miest a obcí, pre získavanie investorov a nových pracovných príležitostí, aby nedochádzalo k poklesu počtu obyvateľov z dôvodov emigrácie za lepším. Aby bolo postarané o mladých i starých a fungovala miestna doprava, zber smetí, bolo dosť miest v jasličkách i v škôlkach i školách po sídliskách a parkovacích miest pre autá atď. atď.

Čo im bráni, aby sa stali takto a ľahko poslancami? Len tie už prekonané dobou volebné pravidlá a počty poslancov a celý demokratický volebný systém keby nebol a ktorý nedovoľuje, aby sa stali poslancami všetci, čo sa tak hlásia do práce v prospech svojej obce, či mesta. A stačila by len prihláška a sľub, že čo sľubujú, aj splnia. Veď rukávy už majú vykasané a o ich chuti do práce nik si nedovolí pochybovať. Sú to naši bohatieri, naše bohatstvo národa. Všetci, čo chcú, ale zatiaľ len podľa slov.