Gilos sa ospravedlňuje

9. júla 2013, gilos, Nezaradené

Je nešťastím, ak autor musí vysvetľovať, čo chcel povedať, keď to povedal, alebo napísal. Mne sa to stalo, že som dal do nevhodného kontextu to, čo bolo uvedené v nadpise blogu s textom blogu. Slová o opuchnutých mužíkoch patria do slovnej výbavy našej spoločenskej elity, ako sme sa mohli časom dozvedieť z ich slov a vždy, keď k tomu bola mediálna príležitosť a  spolu s inými  málo slušnými slovami a ktorí dodnes nenazývajú príslušníkov veľkého slovanského národa ináč ako Rušákmi. Ako spojenie označenia a textom blogu  to bolo celkom nevhodné a najmä potom ako to vyznelo.

            Vstup masy rekreantov a hlavne kúpeľných hostí z východu a je jedno, či z Ruska, Ukrajiny  Bieloruska, alebo inej  postsovietskej republiky do našich zväčša zanedbaných kúpeľov s vynikajúcimi klimatickými podmienkami a vynikajúcou vodou ,by bol krok k ich povzneseniu, možno i modernizácii. A tak, ako politikom nebolo pred niekoľkými rokmi odporné slovo i jeho zmysel privatizácia, či predaj priemyselných podnikov interesantom zo západu Európy, nemali by protestovať proti kapitálovému vstupu ruských finančných skupín, či oligarchov, do našich kúpeľných osád..

            O stavbe ŠRT cez Slovensko sa hovorí dlho a autor blogu to spomenul len preto, že odpor proti nej má skôr politický charakter a Rusi ,ak sa chcú dostať ku plavebným komorám v západnej Európe po Dunaji, tak sa tam dostanú, možno cez Maďarsko ,no Slovensko je stále v hre o tento projekt. A keď funguje Cargo, nemali by byť prekážky, aby na splatenie finančných vkladov na jej realizáciu si zarobí aj ŠRT

            Ospravedlňujem sa ešte raz aj preto, že každý blog má aj individuálne  vnímanie,  ako ho dočítať do konca. Aspoň to, taká maličkosť. keď čítam.

            S úctou a pozdravom