Už sa zmráka na lepšie časy

23. decembra 2012, gilos, Nezaradené

Stacionárny redaktor SRo v USA nám bol oznámil,  ako  Kongres a republikánski kongresmani hľadajú spôsob, ako zabrániť v budúcnosti opakovaniu podobných masakrov nevinných detí, ako sa prihodili nedávno v mestečku Newtown. Jeden z nich navrhol ,aby v každej škole bol jeden ozbrojený strážca poriadku  s pochopiteľne definovanými právomocami podľa zákona. Bez zákonnej úpravy jeho povinností by to v USA neišlo. Iný kongresman, jeho kolega, námet odsúdil s tým, že je to kravina a navrhol, aby učitelia mali právo nosiť počas pracovnej doby(vyučovania) krátke zbrane. Ženy v kabelke a muži v nohaviciach. Z oboch návrhov jednoznačne plynie, že zastupujú výrobcov zbraní, síce krátkych pechotných, nie rýchlopalných, ale keď návrhy porovnáme s počtom škôl po Štátoch, či učiteľov je to veľký vklad do výroby a predaja zbraní kalibru 7,62 mm. Skrátka ide opäť o business, ako hrom.

Prezident Clinton po jednej streľbe počas jeho vlády žiadal, aby každá škola bola vybavená bezpečnostným rámom zhodným s inými na letiskách, úradoch, či bankách a pri nich posadiť čierneho strážnika ,ktorý by dohliadal na to, že každý rámom prejde. Tento návrh bol tiež zamietnutý, ako  nerealizovateľný.

Terajší prezident B.Obama tiež chápe potrebu problematiku streľby v školách riešiť, len nevie ako, pretože ani verejná mienka, ale hlavne silné a nezdolateľné zbrojárske koncerny sú proti. Aj ženy(!) na ulici v inej relácii hovorili, že treba zo zákazu vylúčiť len rýchlopalné ručné zbrane, ale uviedli ,že právo chrániť si život patrí v USA k základným právam človeka, ako ľudské právo. Preto je to v poriadku, ako aj právo zaužívané v USA hodnotiť stav ľudských práv všade vo svete, okrem vlastnej krajiny.

 

W  O W