ÚPN má dôvod existovať naďalej aj bez boľševikov.

23. decembra 2012, gilos, Nezaradené

Keby žil Janko Langoš ,známy ako antiboľševik s ulepenými a neumývanými vlasmi, mal by po bádaní o zločinoch komunizmu problémy,  ako udržať v životaschopnom stave existenciu ÚPN v zapožičaných priestoroch. Ten by im ukázal! Iste  v prvom rade ÚPN by už dávno mal vlastnú budovu s primeranými a klimatizovanými priestormi pre bádanie a zhromažďovanie dokumentov o zločinoch komunizmu. Ale to by bola len materiálna stránka existencie Ústavu. V dnešnej dobe, keď sa už začínajú prejavovať dôsledky zlých poprevratových rozhodnutí a ich tvorcovia myšlienok, či autori žijú, dokonca sú politicky aktívni, bolo by vhodné pre pamäť národa ich mená obnažovať, veď ide o pamäť národa!

Teraz pred začiatkom nového roka sa hovorí i píše o raste nezamestnanosti nad 14 % aktívneho a práce schopného občianstva. Z nich značnú časť tvoria mladí ľudia, absolventi VŠ v profesiách, ktoré si sami zvolili a zatiaľ bezplatne, ako prosperitné a nie veľmi náročné na hnedú kôru mozgovú, pretože bývalý štátny dirigizmus s limitami pre prijímanie na školy zanikol, ako nedemokratický.

Máme veľa absolventov sociálnych smerov s novými názvami a vysokými školami a fakultami, veľa právnikov, ale chýbajú technici, konštruktéri a novátori.

Ten stav, ktorý negoval všetko, čo bolo dobré a spoločensky užitočné, niekto predsa spôsobil a tých by mohol ÚPN vysledovať z protokolov z rozpravy v NR SR, kto to bol a menovite, aby si ľudia, aj tí dotknutí ,na ich mená spomenuli a hlavne, aby sa dostali aj do učebníc, keď teraz pravdivý obraz o našej nedávnej  minulosti je ťažko stvoriť, keď bez nových klamstiev sa to ešte nedá.

 

W  O  W