S tým treba niečo a vážne robiť.

22. novembra 2012, gilos, Nezaradené

      Počas predvolebnej kampane M. Romney, kandidát republikánov vysvetlil svojim priaznivcom, že najväčším geopolitickým nepriateľom  USA je RF(Ruská federácia).Krajina opitých a od vodky opuchnutých mužíkov, ktorí ohrozujú slobodu a demokraciu lovcov bizónov, a Indiánov držiacich v rezerváciách, s nákupom černochov z Afriky na prácu bavlníkových plantážach  a fungujúceho Ku Klux Klanu, nositeľov slobody po teritoriách ,kde to ešte za pôžičky a vplyv môžu. Ale aj krajiny odkiaľ pochádza zips  a rôzne praktické drobnosti a veda v službách vývoja rakiet a bezpilotných lietadiel

      Dva články Ľ. Součka o tom, čo RF pripraví pre ZOH v roku 2014 v prímorskom stredisku SOČI, kde sa snúbi zima s letom pripomenuli, ako to tí „hrubí ,nezdvorilí a opití ľudia(Rusi)“ chcú dokázať.

      Pritom je zaujímavé, ale aj hodné na zamyslenie prečo sa predstavitelia neboja komunistickej Číny, pokiaľ nebude vymáhať astronomický dlh ,ale Ruska. Už dávnejšie totiž Z.Březiňski i A.Albrightová významní architekti zahraničnej politiky USA vyslovili nezávisle názor, že Rusko treba rozparcelovať na tri celky a tak oslabiť jeho moc a svetové postavenie RF, ktorá im vadí. Zabudli, alebo ešte im nedošlo kto hnal Napoleonové vojska z Moskvy a kto porazil vojská A.Hitlera síce za cenu obrovských obetí, neporovnateľnými s tajfúnmi v USA Že nie sú a nikdy neboli v svojom myšlienkovom bohatstve jediní a v USA dokázal práve M. Romney v predvolebnej kampani. Možno je okrajové, že ani po vyhratých voľbách B. Obamu sa popri radostných slovách a gratulácií svetových politikov neobjavil sa vinš Vl.Putina, prezidenta RF. Iste má totiž na pamäti obranný val  USA proti hrozbe Iránu v Poľsku a v Čechách a odmietol ponuku, že chrániť USA proti hrozbe Iránu možno efektívnejšie z územia Ruska. Nepochodil pretože nejde o Irán, ale o Rusko.

      Môžu si myslieť v Pentagone i nájomník Bieleho domu že o ich strategických úvahách v Kremli nevedia a podľa toho aj konajú a že bývalý agent KGB v Nemecku si nepamätá na „grify“ protivníka Aj tak môže jednotlivec pohliadnúť na prvú zahraničnú cestu B .Obamu do Mjanmarska (Barmy),aj keď  majú problém správne a v línii krajinu pomenovať, aby ju chránili pred čínskym vplyvom Asi to bude bez pomoci a pôžičiek ťažko realizovateľné. Je v tom už skôr strach, ako politika.

 

 

W  O  W