Skoro mi zabehlo

2. augusta 2010, gilos, Nezaradené

Skoro mi zabehlo…

 

 

..keď som pri raňajkách počul hlásateľku SRo,keď hovorila o probléme vlády USA zistiť,kde sa stratilo 8,7 mld.US dol z 9 mld US dol,ktorú nežistne poskytli Iraku na hojenie rán,ktoré im spôsobili USA a ich spojenci pri hľadaní a zneškodňovaní zbraní hromadného ničenia.

            Tie peniaze v skutočnosti neboli darom,ale mali byť získané z predaja irackej ropy,ktorú vyťažili na irackom území americké ropné spoločnosti,ktoré ako prvné obnovili hospodársky život v krajine stále zmietanej náboženskými nepokojmi a tržby sa mali vrátiť spät.

            O tom sa po doznení prvej agentúrnej správy už nepovedalo viac.Stačilo.Aj to svedčí o tom,prečo sa vedú vojny a hynú chudobní ľudia a v každom režime.Keď bývalý prezident SRN povedal ,že Spolková republika má v Iraku aj ekonomické záujmy,čím chcel vysvetliť národu prečo sú v Iraku stále i nemeckí vojaci ,vyvolal škandál a podal demisiu.Od vtedy v SRN majú nového prezidenta a zavádzanie poriadku v Iraku je skoro ukončené.

            Teraz je v pozornosti Afganistan a pripravené sú mediálne traktáty o zlom chovaní Iránu,čo znamená,že sú na rade,aby aj tam zvíťazila demokracia a boli zničené zbrane hromadného ničenia,ako v Iraku