Založ si blog

Má prezident dbať diplomatického protokolu?

Slovensko má už štvrtého prezidenta popri ktorých sa pohybovali aj ich manželky, ako verejne známe a milé osoby a ktoré plnili aj isté sociálne a spoločenské funkcie. Nemali síce štatút prvých dám, no neboli ani mimo spoločenských povinností svojich manželov vo funkcii prezidentov.

Tento súčasný stačí na všetko sám, alebo istý spoločenský štatút svojej terajšej manželky od nástupu do funkcie zanedbáva. Videli sme ju len raz, pri inaugurácii do funkcie a od vtedy už nie. A tam, kde by bola vhodná práve jej prítomnosť po oficiálnych rozhovoroch ju nepotrebuje. Iste do vítania cudzích hláv štátov, ak by ten prichádzal aj s manželkou by patrila, no do prehliadky nastúpenej jednotky stráže iste nie. Ale pri večeri, ktorá sa zvykne podávať ním, alebo na jeho počesť, prítomnosť pozvaných s ich manželkami býva samozrejmá i podľa protokolu. Náš to nerešpektuje, má iste iné zvyky z predchádzajúceho podnikateľského prostredia. A jeho manželka žije v Poprade a vychováva jeho deti. Možno sa bojí lietať, alebo má problémy s niektorým z cudzích jazykov.

Nie je možné predpokladať, že by sa nedala prehovoriť k účasti na otvorení XXXI LOH v Riu, kam pozvanie organizátorov bolo cielené aj na ňu, rovnako, ako na manželky iných hláv štátov a iných vysokých činiteľov Veď ak český prezident M.Zeman pojal do Ria aj svoju manželku a poctil i s ňou otvorenie Slovenského domu, potom tam, alebo vedľa nej mala byť aj pani Kisková. O deti počas niekoľkých dní by sa určite mal kto o ne postarať.

Nech k tomu skúsia sa vyjadriť odborníci na diplomatický protokol ak majú iný názor.. Veď byť prezidentom je o niečom inom, ako byť úspešným podnikateľom.

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

SR ÚV MZVEZ Fico Blanár rokovanie kontrola TK BAX

Fico odmietol nový migračný pakt EÚ, opatrenia označil za diktát

16.04.2024 11:59

Opatrenia v podobe prevzatia časti utečencov alebo finančnej či materiálnej pomoci pre krajiny zasiahnuté prílivom migrantov označil pred novinármi za diktát, nejde podľa neho o solidaritu.

žiga

Záverečné reči v procese so Štefanom Žigom nakoniec neodzneli

16.04.2024 11:46

Obhajoba proti rozhodnutiu podala sťažnosť. Tou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Kukláči / Polícia /

Kukláči so samopalmi zasahovali v Kaplnej. Pri akcii Zvar zadržali dve osoby

16.04.2024 11:22

V jednom z objektov v obci dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Česka. Polícia zverejnila autentické zábery zo zásahu.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.