Založ si blog

Za Boha a za národ!

 

Takto sa prezentovali Kotlebovci v svojich predvolebných novinách.

Ale až sa človek zoznámil s textom, ktorý sa v nich naskytol, pochopí, že vsadili na tých, ktorých obchádzali všetky ponovembrové režimy i so sľubmi o dvojnásobných platoch. Oslovovali všetkých nespokojných občanov práve poukazovaním na svoje drobné úspechy v župnej politike marenej mocou vlády R.Fica. Svojich Desatoro ako program začínajú slovami:

  • Zastavíme,
  • Spravíme
  • Zavedieme
  • Nedovolíme
  • Postavíme
  • Obnovíme
  • Podporíme
  • Vybudujeme
  • Ochránime a ešte raz postavíme

Ako keby boli v parlamente jediní a rozhodujúci.

Autori týchto veľmi konkrétnych úloh pôsobiacich na hlavy voličov nedocenili možnosti tejto strany, prostredie, kde budú jej poslanci pôsobiť. Že v NR budú mať len toľko možností, koľko si získali u svojich voličov a sympatizantov. Možno s tichou podporou s niektorými, ktorí budú v NR za iné strany.

Ich program, ktorým oslovili voličov je však vzdialený realite súčasného sveta v predstave, čo si môžu dovoliť v svete peňazí a pri rozhodovaní, čo nikdy v minulosti a ani teraz, nebola a ani nie je naša silná stránka. Vždy sme museli poslúchať či viali vetry z východu, či vanú zo západu.

To, že túto stranu súčasne s výsledkami volieb pokladajú politici iných strán a teraz aj p.Kiska, prezident za fašistickú je prekvapujúce, pretože ak jej predchodkyňa Slovenská pospolitosť bola zakázaná ministerstvom vnútra, táto nová s istými odchýlkami v slovách je riadne registrovaná. Už po regionálnych voľbách, keď M.Kotleba zvíťazil nad V.Maňkom mali sociológovia skúmať, prečo sa tak stalo. A to, že zakladateľ strany mal už niekoľko „dotykov“ s policajtmi mu na popularite skôr pridalo a chudobný človek z našich dolín to pochopil, že ho policajti pučili aj za neho, za jeho biedu.. A tie uniformy, tie zdvihnuté paže, to tiež niečo pripomínalo. Len zdesenie, že sa to zapáčilo mladým a bez vojenskej prípravy

Podľa vyjadrenia predstaviteľov niektorých pravicových strán, ktorí budú v NR pôsobiť, nemajú ochotu s touto stranou ani len hovoriť, ale to sa postupne napraví. Majú tam predsa aj bufet. Dokonca p.Kiska, prezident nepozval na povolebné stretnutie predstaviteľov tých strán, ktoré budú v NR, toho najzaujímavejšieho, p.Kotlebu. To je čo? Budú v parlamente, či nebudú? Môže ignorovať 8% volebných hlasov a za nimi 210 tisíc občanov. Veď to sú jedny Košice, ktorí v slobodných a demokratických a tajných voľbách odovzdali svoje hlasy tejto strane. Rozhodol sa tak, no s istotou, že popudí voči sebe i ďalších sympatizantov strany NSĽS. Neporadili mu dobre.

Že výsledky volieb sa vymykali údajom prieskumov agentúr prikladajú ich majitelia, či predstavitelia, oneskorovaním za dobou, kedy sa prieskumy konali. A keď túto skutočnosť odôvodňujú tým, že občan volič sa rozhodoval na poslednú chvíľu, je to ešte smutnejšia pravda nás.

Voľby preto treba pokladať za isté rozptýlenie národa, kedy občan je NIEKTO a potom opäť nula. Veď zákon o voľbách bol preto tak nastavený a Slovensko, ako jeden volebný obvod. To je predsa dedičstvo p.Mečiara a všetkým to vyhovuje, veď sme jedna rodina. Účasť na voľbách, dlhodobo nepresahujúca 60% hranicu oprávnených voličov by mohla byť vyššia, keby sa dalo voliť aj bielym lístkom, alebo osoby, ľudí, ktorých poznáme, ako v prvých povojnových voľbách v roku 1946. Tak by volili i tí, čo hlasujú teraz na poslednú chvíľu, len tak.

A to vyvoláva otázky, či demokratické a slobodné voľby po toľkých skúsenostiach s nimi sú lepšie, ako bolo dosadzovanie do funkcií panovníkom, vladárom za vernosť, ako to funguje v mnohých štátoch arabského sveta. I dnes.

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.