Založ si blog

Kedy „Pravda a láska zvítězili nad lží a nenávistí“? Kedy?

Aj preto mohol predseda vlády R.Fico v Kyjeve oznámiť, že Slovensko žiadne zbrane na Ukrajinu nedodá. Predsa všetky závody, ktoré v minulosti vyrábali zbrane podľa sovietskych podkladov a licencií zanikli, alebo boli za podpory humanistu zatvorené a následne poskytnuté zahraničným spoločnostiam, ako bonus za ich podporu pri búraní í výsledkov 40 ročnej práce a lopoty našich otcov a nás. Preto je ťažké odhadnúť, ktoré zbrane by sme mohli dodávať, keby sme mohli.

Stačí sa porozhliadnuť po slovenskom vidieku a zisťovať, čo sa dnes vyrába v ZTS a ZVS Dubnica, ZTS Martin, PS Považská Bystrica, PPS Detva, ZTS Krupina, Vihorlat Snina, ZTS Prakovce a ako bolo naložené so špeciálnymi strojmi na vŕtanie delových hlavní, guľometov a plnení leteckých bômb a munície atď. a koľko je v uvedených lokalitách nezamestnaných ľudí a ako sa dnes tieto firmy nazývajú. Majú vôbec nejaké zrozumiteľné meno? Ešte aj pomoc vo forme liekov, oblečenia i zdravotníckeho materiálu a pomôcok musel R.Fico prekryť šekom na 700 tis. € pretože ani v tomto odvetví by sme nemali čo z vlastnej produkcie poskytnúť Nie je pritom isté, ako s peniazmi na šeku bude naložené a ktorí tamojší oligarchovia si prilepšia, ako doteraz počas udalostí vo východnej časti Ukrajiny.

V dobe minulej označovanej ako totalita, bola ČSSR zapojená do spoločenstva WZ, ale výroba zbraní, ktoré sa predávali aj arabským šejkom dávala prácu aj našim ľuďom. Dnes,, keď to patrí medzi nepublikovateľné informácie, vieme z hanopisov na všetko z tej doby, že monopol na zbrane, výstroj i oblečenie vojakov majú USA včítane obuvi do piesku, prilby i šatky na krk i okuliare na nočné videnie nepriateľa a rôzne spojovacie a komunikačné pomôcky Takou politikou dáva americká vláda prácu svojim ľuďom od Seattle dole na juh až po Arizonu a my s úžasom sa dozvedáme zo správ, ako rýchle klesá nezamestnanosť v USA až na hranicu 7% aktívneho obyvateľstva z tých, čo chcú robiť.

To je jednoduchý spôsob riešenia nezamestnanosti v štáte. Pripomína to nástup A.Hitlera k moci, keď výrobou zbraní pomáhal riešiť nezamestnanosť v Nemecku a čo mu vynieslo vysokú popularitu i víťazstvo v demokratických voľbách. Všetko s pomocou zbrojných firiem.

Je možné, že pomery vo svete nie sú uvedenému príkladu podobné, no OSN už nejakými vážnymi činmi nie je známa., no astronomická suma 585 mld. $/rok na potreby ministerstva obrany USA v tomto roku je už dlhodobo najväčšia vo svete. Vojna, alebo vojny sú jedinečnou obchodnou príležitosťou pre obchodovanie s citlivými položkami, no teraz B.Obama váha, pretože vie, aká by bola reakcia z druhej strany konfliktu. A potom by to nebol už lokálny konflikt. Ukrajina chce zbrane, aj keď dlhodobo už existuje len z pôžičiek od MMF, ECB ale aj iných spoločností, ktoré úvery budú raz začať vymáhať aj s úrokmi. Predsa nič nie zadarmo. Ochotu poskytnúť A.Jaceňukovi zbrane má podporu medzi republikánmi, ktorí sa nazdávajú, že sú nezraniteľní a pokles nezamestnanosti spájajú s rozšírením zbrojného programu USA a ich predajom. Kto platí včas a rešpektuje aktuálnu cenu. O tom, niekedy s chybami, informuje sieť pozorovateľov v rôznych častiach sveta, kde sú konflikty, alebo sa k nim krajiny chystajú.

Preto R.Fico mohol povedať P.Porošenkovi, že ľutuje, ale my zbrane nedodávame, pretože tie už nevyrábame a už sme aj zabudli na túto časť našej existencie, ako dôsledok nových poriadkov, pretože láska a pravda zvíťazili na celej čiare. Alebo nie?

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.