Založ si blog

Páni Frešo a Kaník už našli agendu SDKÚ.

Obaja páni si iste vydýchli, keď našli spôsob, ako opäť preniknúť do “vysokej politiky“ Slovenska a to tým, že chcú a budú debatovať v NR o udalostiach na Ukrajine v samostatnom bode schôdze a keď taký bod väčšina (Smer SD) zamietne budú žiadať samostatnú mimoriadnu schôdzu, kde to rozbalia do detailov.

Nielen títo vyššie menovaní páni, ale ani režimní analytici nechcú vedieť čo sa vlastne v tomto štáte stalo a o čo sa hrá a ako sa klame a umierajú nevinní ľudia vo východných regiónoch krajiny. Vyslaní redaktori pred časom sledovali len najaktuálnejšie a denné udalosti v regióne, kde sa bojovalo(O.Baková), alebo popisovali ich tak aby sa nespreneverili politickej línii členstva v EÚ a v NATO (M.Dorazín z ČT), teda úmyselne neúplne, polopravdivo a to býva horšie, ako otvorené klamstvo.

Nik z povolaných a vyvolených sa pre aktuálnosť udalostí nedostal alebo nechcel sa dostať k politickým koreňom udalostí a tým k ich skutočným príčinám. Občas v slovníku komentátora ,najmä B.Lattu sa vyskytujú slová, ktoré používajú odporcovia režimu v Kyjeve fašisti, prápor Azov, Pravý sektor, zatykač na jeho vodcu D.Jaroša rozkol v strane Sloboda –  z ktorej pochádza, ale už ju nevedie  prezident Porošenko, alebo radikalizmus V.Jaceňuka, ktorý riadi vládu a vynáša spolu s J.Tymošenko návody, ako zničiť Rusko pomocou A bomby a vybudovať 1000 km dlhý ochranný múr proti Moskáľom.

Všetko a spolu dokazuje že terajší tvorcovia režimu, ktorý volila len ulica a Majdan v Kyjeve nereprezentujú ukrajinskú spoločnosť od východných cípov krajiny Lugansk až do Užhorodu. Aby voľby do ukrajinského parlamentu mali aspoň zdanlivo demokratický charakter do 26.októbra treba vykonať veľmi veľa, až tak aby postavenie proruských regiónov Ukrajiny bolo definované k obojstrannej spokojnosti oboch strán, hlavne odporcov terajšieho režimu v Kyjeve.

O neprehľadnosti, alebo presnejšie o klamstve sú protichodné správy o materiálnej podpore režimu P.Porošenka z USA, Francúzska, Norska, Talianska i Poľska, ktoré boli rýchle dementované hlavne z Nórska. A keď by niečo v rámci pôžičky(ozaj akú výšku už dosiahla) na Ukrajinu mala dochádzať len v podobe materiálov osobnej ochrany bojujúcich osôb, v žiadnom prípade nie munícia a ťažké zbrane.

Ďalšou pre otázky a odpovede v pléne NR mohli by byť iste výsledky vrcholnej schôdzky NATO vo Walese a účasť našich predstaviteľov na nej. Prezident A Kiska ako vlastenec a občan Popradu(má tam predsa trvalé bydlisko) ponúkol pre vytvorenie logistického centra Aliancie účelové využitie vojenských skladov, ktoré sú v dobrom stave, udržiavané a ktoré mali byť predané. Občania sa búria a podpisujú petície o tejto chúlostivej téme. Centrum a pod Tatrami, neslýchané. Niekde predsa má byť.

Inou iste nie nezaujímavou témou otázok a odpovedí dodatočné zaradenie bodu by bolo pozvanie redaktora Pravdy A.Matišáka, aby spresnil obsah rozhovoru s Barrym Pavlom, poradcom prezidenta G.Busha i B.Obamu v otázkach národnej bezpečnosti USA v Newporte a jeho názory, ako by bolo, keby Rusko napadlo NATO! Tak ho zničia.

Skrátka tém na dlhotrvajúce a neplodné debaty v NR by mohli aj neskončiť do Vianoc, pretože hlavná ostane súperenie platné už dlho a tým je (povedané citlivo) Ako chytiť ruského medveďa za uši. Je dominantné a po modifikácii protiatómového dáždnika proti Iránu z Čiech ďalej na východ doznala úloha do stavu otvorenej konfrontácie prostredníctvom zástupnej aktivity na juhovýchode Ukrajiny.

 

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.