Založ si blog

Zdravie je náš stav prvoradý.

Najprednejšie miesto v reklame v každej podobe sú starosti o naše zdravie. Zatiaľ, čo ministerka zdravotníctva vedie dlhodobé rozhovory s dr.Visolajským a majiteľmi RZS o ich nárokoch, ktoré presahujú definície Zákonníka práce, v reklamách farmaceutických spoločností dbajú o naše zdravie tvrdo až strašidelne. a rukolapne.

Z dlhodobého vnímania reklám na zdravotné prípravky a pomôcky o niekoľko rokov budú mať v širokej zdravotnej starostlivosti odborných lekárov  o nás  len chirurgovia a ortopédi a sem-tam i psychiatri, ktorí nás budú navigovať na lieky dostupné a vhodné na potláčanie našich chorôb, či stavu.

Je to tak, farmaceutické firmy, alebo laboratória už vyvinuli a zaviedli do predajnej praxe tabletky, olejčeky ,spreye a pasty skoro na všetky neduhy ľudského života, no len pre tých, čo budú mať peniaze, žiadna krankasa. .Už sú známe vodičky na rast vlasov hnojením korienkových cibuliek na našich hlavách, tabletky proti bolestiam hlavy v každej dobe i pred nastupovaním do lietadiel, proti suchému oku i na vynášanie ušného mazu a jednoduché odsypávaniu vysušeného ušného mazu z uší. Spreye proti suchému, vlhkému i dráždivému kašľu i s vyobrazením, ako hlien z pľúc hravo odteká, spreye proti nádche s náznakom chrípku aj s perom, ktoré od radosti vyskakuje z vrecka košele uzdraveného pacienta  Tabletky proti bolestiam žalúdka i na liečenie a regeneráciu poškodenej pečene od pitia, proti menštruačným bolestiam(pozor !len pre ženy), a na oplátku aj niečo pre pánov na zlepšenie erekcie údu v každej chvíli, ktorá býva nepredvídaná, proti bolestiam lakťov, kolien, ak nepomohli magnetické obojky dr…..Proti zápche i proti nadúvaniu a hnačke. Pomôcť by mali aj špeciálne žuvačky a zubné pasty. Každá časť ľudského tela má svoju tabletku.

Skrátka proti všetkému s dovetkom,  aby sa každý kupujúci poradil so svojim lekárom, alebo farmaceutom .To pre prípad ,že by liek, alebo tabletka nemali pozitívny účinok, alebo by poškodili zdravie pacienta. Výrobcovia skutočne s právnickou praxou myslia na všetko, čo by mohlo poškodiť ich meno, alebo dotknúť sa ich úsilia vyrábať a zarábať

V situácii, v ktorej sa nachádza európska ekonomika posledných 5 rokov sú lieky a rôzne podporné prípravky veľmi zaujímavým artiklom pre farmaceutické firmy a ich dealerov i s dôsledkami pre liekovú politiku štátu. Ako vždy a doteraz, hlavné slovo nemajú orgány štátu, ale výrobcovia preparátov a ich dealeri  Sú schopní vyvolať krízu, v ktorejkoľvek skupine liekov, pokiaľ štátne orgány nerešpektujú ich záujmy a ceny. V tomto ohľade sú suroví a bezohľadní s možnosťou vývozu tých medikamentov, ktorým štát znížil predajné ceny a predajcovia by tratili marže, svojich obligatórnych 30 %.z ceny.

Aj preto tvrdenia o výnosnosti obchodu s liekmi a podpornými preparátmi získavajú na výpovednej hodnote, pretože by bolo zbytočné pri každej príležitosti stretnutia s priateľom želať mu všetko najlepšie a hlavne zdravie. A to vedia manipulátori s liekmi najlepšie, veď zápasia  o naše zdravie a peňaženky, či kontá pretože vedia, že v nemoci sa ľahšie otvárajú.

 

W  O  W

 

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.