Založ si blog

Kedy sa zo športu vytratila hravosť?

Bolo sympatické,že médiá porážku MŠK Žilina v Lige majstrov hodnotili len úzko,v rozmeroch ihriska pod Dubňom.Keby boli mohli,ako nemohli,keďže vždy ide o veľké peniaze,fanúšikovia si poplačú,zanadávajú a budú sa tešiť na víťazstvá v Corgoň lige nad Zlatými Moravcami.

            Ale ako sa cítia majitelia v podobných príhodách aj iných klubov vedieť nebudeme.Najskôr,ako býva u nás dobrým zvykom postrašia napred trénera,že nesplnil ich očakávania,hráčom(tých je viac)vyčistia žaludky,škrtnú prisľúbené odmeny za pozíciu v skupine a budú smútiť nad tým,že ich hráč z nadpriemerným výkonom sa nedostal na súpisku agentov,ktorí vyhľadávajú talenty pre akčné burzy,kde sa predávajú športovci rovnako ako závodné kone a plemenní býciTo je tá odvrátená strana dnešného masového športu.Divákov už len teší,kto z našich kde-kade vo svete prihral,vychytal,alebo strelil gol a či sa náhodou nestal hviezdou týždňa.Aj to svedčí o tom,kam kráča masový šport.Keď talenty a hotoví hráči odchádzajú za prácou do cudziny.

            Masové športy už dávno nie sú lákavé,aby hrali naši najlepší hráči v nich.Skôr i redaktorov zaujíma to,za koľko bol hráč predaný,aká je jeho tržná hodnota.Ťažko ale uveriť,že majitelia našich klubov svoje podnikanie robia v nich preto,že majú šport radi..Vždy ide o to,aby prijmy a výdavky boli aspoň vyrovnané a majiteľ mal aj istý zisk.Bez veľkých peňazí sa dnešný šport nepohne.Preto sú dôležité príspevky a peniaze tých,čo z reklamy na dresoch športovcov a mantineloch  žijú.Ale len vtedy,keď sa im vklady do vybavenia športovcov vracajú vo forme zisku z predaja.Ak sa nedarí,ide všetko dole vodou a kluby sa prepadajú do nižších súťaží.

            Treba veľa vnímavosti,aby človek postrehol aj negatívnu stránku života športovca,hlavne v tých športoch,kde hráč pri každom stretnutí musí ísť na hranu svojich fyzických možností.Zaujímavý pre majiteľov je len do chvíle,keď sa rozhodne team lekárov,či ešte z neho niečo môže byť,alebo pôjde do zabudnutia.Aj preto sú hráči stále pripravení podávať vysoké výkony podľa želaní majiteľov i reklamných agentúr,ktoré pre pobavenie divákov potrebujú „action“,do čoho patria i bitky na hracej ploche.Už dávno sa totiž z najsledovanejších vytratila istá hravosť,hlavné sú body,čo sa zdôrazňuje aj divákom A tak podľa expertov na PR divákov vzrušuje viac surovosť,dravosť,bitky bez rukavíc a ťažko neveriť,že to nie je premyslené v réžií najschopnejších znalcov ľudských vášní.Veď ide len o peniaze.

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.