Založ si blog

Poznámka len tak,na okraj výročia

Po zostrelení juhokorejského lietadla linky KAL 007 nad(vtedy sovietskym) výsostným územímRuska v roku 1972 s 290 pasažiermi na palube až po rokoch vyšlo postupne najavo,že išlo o manéver,ktorým mali byť identifikované všetky obranné zariadenia na Ďalekom východe.Stalo sa, na istý čas boli vyradené z činnosti a postupne inštalované iné a na iných miestach.Takže i takéto do detailu naplánované akcie za cenu obetí civilných pasažierov sú v strategických plánoch možné.

            Keď teraz redaktor Ľ. Huďo(podľa hlasu)uvádzal v S TV výhrady odborníkov k správe o vyšetrovaní teroristickej akcie Al Kaida do dvojičiek budov WTO v NY pri príležitosti výročia z roku 2001 nezdajú sa divákov prekvapivé.

            Prvé spochybnenie a najčastejšie sa opakujúce vo všetkých pohyblivých obrázkoch sa týka pádu 110 m poschodových  mrakodrapov.Kto a kedy videl,ako odborníci odstreľujú staré komíny dôjde potom k názoru,že vežové objekty sa odstreľujú odspodu,aby padli d priestoru málo zasahujúceho do širšieho okolia.Do dvojičiek postupne narazili dve lietadlá približne v druhej tretine ich výšky a naraz sa začali rúcať,no nie v miestach nárazu,ale nižšie.Zvláštne,no v rozpore s principmi mechaniky a statiky.Iným,no málo mediálne diskutovaným javom bol veľký počet pohyblivých obrázkov z rôznych miest,z ktorých bolo dvojičky dobre vidieť a práve v okamihu nárazu do prvej a následne druhej z nich.To môže vyvolať otázku,či všetky významnejšie budovy v NY sú takto sledované(monitorované) verejnosťou každý deň,každú hodinu a po celý rok.Na to sa jednoznačne odpovedať nedá,no pochybnosti môžu vzniknúť.

            Veľmi a od prvopočiatku je zaujímavý náraz do jedného traktu päťuholníkovej budovy Pentagonu v štáte Virginia.Ak išlo o útok lietadla nasmerovaného teroristami potom deštrukcia vonkajšej steny by mala mať tvar obdĺžnikový a nie,ako vidno z istej fotografie zboku otvor okrúhly,ako zásah strely.Zaujímavé je i to,že k ataku došlo na stenu traktu budovy,ktorá bola v rekonštrukcii.

            Všetko a spolu vyvoláva rozpaky a otázky nad skutočnosťami teroristickej akcie Al Kaidá v NY 11.sept.2001.snímanej naviac priamo v TV prenose,ktorý sme mohli sledovať i my doma,z obývačky na ktorejsi TV stanici.

            Otázky sledovania vzdušného priestoru nad USA  ponechávam nepovšimnuuté,sú ale signifikantné pre hodinový let lietadiel vedených teroristami a smerom mimo vyznačený koridor a výšku,ako býva zvykom v leteckom dispečingu.

            Ani atentát na J.F.Kennedyho,prezidenta USA nebol objektívne vyšetrený.Údajný vrah a jeho vrah boli veľmi rýchle popravení.

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.