Založ si blog

Kto vlastne zlyhal?

 

            Udalosť,ktorá sa odohrala 30.augusta  dopoludnia v byte neprispôsobilých obyvateľov domu na ulici P.Horova v jednej z mestských častí Bratislavy bola od prvopočiatku a bude ešte dlho pitvaná v médiách rôzneho druhu a charakteru.Každé svojim spôsobom a vďačne.Zatiaľ sa ale nik nedostal k prapodstate vraždy piatich osôb v obytnom dome,prečo sa tak stalo a čo to boli za ľudia,ktorí už na svoju obranu nič nepovedia.A to,čo povedala majiteľka bytu(ani jej meno z dôvodou ochrany osobných údajov sa do médií nedostalo)4.mája 2005 redaktorovi Markízy P.Hermanovi boli táraniny,ktoré nevysvetlili jej antisociálny charakter k obyvateľom bytov vo vchode a k spoločnému majetku Spoločenstva vlastníkov bytov.Vyhlásiť národný smútok za osoby,o ktorých spôsobe obživy a životospráve verejnosť nič nevie je i bolo rizikové a po prevalení pravdy o ich živote bude opäť ďalšia hanba pre Slovensko.Nie pre jej ľudí,ale pre našu  úradujúcu vládu.

 

            Jej,či ich podlžnosti k platbám za obligatorne platby spojené so štandardným užívaním bytu totiž Spoločenstvo nebolo schopné platnými prostriedkami riešiť.Písomné upozornenia a výzvy na zaplatenie dlžných súm boli neúčinné už vtedy,keď redaktor Herman uvedenú reportáž uviedol.Ani starosta časti Devínska Nová Ves nemal možnosti neprispôsobilého vlastníka bytu riešiť.Je ale zvláštne,že ani prípadná exekúcia bytu na úhradu dlhu nemohla byť vykonaná,pretože nik zo zúčastnených nemal možnosť rodine(?) poskytnúť náhradný byt síce nižšej kategorie,ale fyzicky. Taká je totiž dikcia zákona,ktorý sa dá využiť práve neprispôsobilými nájomníkmi,ktorí rušia a traumatizujú susedov.

            Osoby  bývajúce v tomto vchode trpeli a mlčali,veď ich sa problém nedotýkal priamo.Zrejme najviac trpel vykonávateľ kontumácie,aby v  amoku utratil aj ľudí nevinných v okolí domu. Staré panie z vchodu vedeli povedať kde stál vrah,ako pozeral z okna,no akí to boli ľudia nepovedali,pretože sa boja pozostalých ako sme ich mohli vidieť v prvej lavici v dome sv.Martina pri zádušnej omši. vedenej priamo primasom Slovenska.Aj on si prihrial svoju agendu  svojej Cirkvi ,ktorá  sa tiež  potrebuje zviditeľniťaspoň raz v dobrom svetle.

            Istá agentúra DIS plus rozpitvala do detailov profil človeka,ktorý sa k takému masakru rozhodol:Ide však o teoretickú prácu,alebo jej časť,ktorá platí obecne,no jej text nie je vôbec zasadený do konkrétneho rámca,čo plynie i z toho,že tak rozsiahlý elaborát bol tak rýchle na blogu vysielaný..

            Ak spojíme niekoľko závažných okolností,samota,nezamestnanosť a blízkosť susedov s antisociálnymi prejavmi,ktoré dovtedy nebol schopný v rámci existujúceho právneho poriadku nik z  kompetentný riešiť dospejeme k riešeniu tajničky,že išlo spolu len o čas,kedy sa toto riešenie u Ľ.Harmana prejaví.

            Aj z iných prípadov,ktoré poznáme z minulosti polícia je oprávnená konať len v prípadoch,keď trestný čin bol dokonaný,prevencia patrí do kompetencie sociálnych pracovníkov a psychologov.Takže kto vlastne zlyhal?Viník v zmysle Trestného poriadku je len jeden,Ľ.Harman.Jeho základná vina spočíva v tom,že sa neodsťahoval inam,veď ostatným vlastníkm bytov v tomto vchode to vadilo tak málo,že boli ticho,asi sa nemali kam sťahovať.Alebo až  teraz povedia,ako to bolo v skutočnostičo sa v tom byte dialo.

            Svalnaté reči pánov Lipšica a Spišiaka o nasadení tisícky policajtov všade tam,kde hrozí nebezpečie pre bezpečnosť občanov sa prejaví len v tom,že policajti budú vyzbrojení novými palnými zbraňami a novými oblekmi.Prepracujú sa predpisy,ale aby policajti boli všade, no  pred spáchaním trestných činov, nemôžu byť.Toľko ich zase nie je.

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.