Založ si blog

O najstaršom Slovákovi

O najstaršom Slovákovi

 

 

            Každý režim má svojich politických,ale najmä ideologických reprezentantov,ktorí vytvárajú pravdu o ňom a ideu o správnosti a oprávnenosti jeho existencie.Po skončení“prevádzkovania“jedného dostávajú sa k slovu jeho kritici a vychádzajú na svetlo klamstvá,ktorých sa dopustil.

            Z terajších kritikov režimu minulého pre ich vek a skúsenosti,vypadli z pamäti mená sovietskych vedcov ako boli Lepišinská,Oparin i Lysenko no aj preto nemajú problém hodnotiť excesy terajšie.Chce to len priznať,že vždy sa najdú rôzni apologeti,ktorí slúžia.Boli i budú.Je len tragédiou,že plnia politickú objednávku,alebo len jej náznaky,aby neboli dôkazy.V súčasnosti,okrem príprav na voľby,ktoré sa utápajú v mútnych vodách zaplavených dedín a mestských častí je to hľadanie našej národnej identity v prehistorii.

            Nie je etické,keď k tomu sa pridruží i nález existencie starých Slovákov.Vystúpili s tým niekoľkí odborníci i spisovatelia,ale aj politici,keď sa im podarilo zadefinovať pojem starí Slováci.V jednom z mnohých s úsmevom na tvári nás prof.M.Kučera logicky presviedčal v TV,že ak existovali „starí Češi,starí Rusi,starí Maďari atď“,nie je dôvod nevysloviť myšlienku,že rovnako museli existovať aj starí Slováci.Je to názor,ktorý zatiaľ a za mnoho rokov nemá vedecké ale ani písomné doklady.Je to však  súlade s idealistickou naukou o stvorení sveta.Teda presnejšie,že Boh stvoril Adama a Evu a tí mali Kaina a Ábela. Nálezy argeologov rôznych preddhistorických realít dokazujúcich Darwinovu teoriu o pôvode druhov sú v takom prípade zanedbateľné a archeologovia mlčia,nemiešajú sa do politiky.

            Ale všetečné otázky pre teoretikov starých Slovákov môže byť,kde sa podeli „starí“Kvádi,Markomani,Frankovia,Polovci,ale aj Etruskovia,Makabejci a iní?No predsa vplynuli do nových etník,ktoré rástli na ich základoch a dodnes existujú v iných podobách.Podobne je ľahkovážne a tendenčne písať a hovoriť,že starí Slováci boli na našom území od nepamäti.Boli,ale ako príslušníci väčších etník,napr.toho veľkomoravského a doložiteľného vykopávkami a nálezmi

            Aj preto je objektvnejšie hovoriť,keď sa aktulne dostaneme k Svätoplukovi,že bol vládcom časti Veľkej Moravy a nie,že bol kráľom.Omyl,a celkom vedomý sa stal,keď historik tendenčne zamenil titul vládca za kráľa v oslovení pápeža Jána VIII.Ak je to tak,ako píše  potom sa ako papež zúčastnil korunovácie Svätopluka a o tom niet záznamov a práve z tej doby,keď inde korunovácie a vždy za prítomnosti pápeža prebiehali.Sám autor sochy v jednom trápení pri jej tvorbe sa pýta,kde by mohla byť jeho koruna,bol by mal o jednu starosť menej.Ale to by musela existovať.

            Tento príbeh dlho bude deliť a opäť slovenskú spoločnosť a vytvárať zlobu medzi odborníkmi a tí skutoční,archeologovia a odborne zdatní budú mlčať,pretože faktov stále niet a oni sú zvyklí pracovať s faktami a nie s  hypotézami.

Spomínam na Kubu

01.12.2016

Pravidelná linka ČSA z Prahy do Havany mala technické medzipristátie na letisku Montreal a personál letiska už poznal zloženie cestujúcich, ktorí počas neho prezerali výlohy free shopov. Nechtiac som si pri jednom lete do Havany vypočul rozhovor dvoch predavačiek susediacich obchodov. Keď nás uvideli, jedna druhej, pretože bola polnoc, radila aby zatvárala a nečkala, [...]

Vždy ide o peniaze

26.11.2016

Najnovšie a čo obšírne zamestnáva TIS a médiá sú výlohy ministerstva zahraničných vecí na umelecké akcie spojené s našim predsedníctvom v Rade EÚ. Že boli vysoké a presahovali stanovený limit a že odmeny účinkujúcim umelcom a umeleckých telies boli zaplatené mimo základnej dohody, naviac. Zistila to mladá referentka po 8 mesiacoch služby na ministerstve [...]

Na čo sa pán Matišák nepýtal

20.11.2016

Jacques Rupnik v rozhovore s Andrejom Matišákom niekoľko krát opakoval, že „liberálna demokracia je nielen najprijateľnejší, ale aj najdôstojnejší politický systém“ Je to jeho názor a iný mať nemôže aj preto, že prívlastok, liberálny má z pohľadu politológov demokraciu, ako spoločenský systém novšie determinovať, ako slobodnú, od slova liberté. A tak [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.